0499-323749 info@cattenstart.nl

Glasfusing

Techniek glasfusing

Door middel van glasfusing is het mogelijk om stukken glas van verschillende kleuren met elkaar te versmelten. Hierna kan aan het glas een andere vorm krijgen, zoals een asbak of fruitschaal. Voor het fusen en buigen wordt een speciale oven gebruikt die tot wel 1000 ┬░C verhit kan zijn. U kunt zelf bepalen welke kleuren, vormen uw schaal of raamhanger krijgt, al het fusewerk op deze website dient als voorbeeld.

Vlakke fusing voor deuren en kozijnen

Het maken van bijzondere panelen voor deuren en kozijnen realiseren wij met glasfusing. Als basis gebruiken we blanke glasplaten. Daarop leggen we stukken glas in een bepaald patroon die we daarna smelten in de oven met de basisplaat. Hierbij zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt, zoals abstracte vormen of vlinders.

Vlakke fusing voor raamhangers

Nog een vorm van vlakke glasfusing zijn raamhangers. Voor of na het fusen boren we een gaatje door het glas, zodat het glaswerk voor een raam kan hangen. Voor grote ramen kunt u zoals vogels hangen, zodat de echte vogels niet tegen een raam vliegen.

Ruimtelijke glasfusing

Zoals eerder gezegd hoeft glasfusing niet vlak te zijn. Na het fusen leggen wij het glas in een mal, zodat er een vorm ontstaat na het zorgvuldig verhitten en afkoelen in de oven. We beschikken over een flink aantal verschillende mallen, waaronder borden en fruitschalen.

Jubileum of persoonlijk geschenk

Voor jubileumgeschenken en dergelijke gaan wij een bedrijfslogo gebruiken als basis voor glasfusing. Namen van personen en bedrijven brandschilderen wij op het glas, zodat de schaal of het bord een persoonlijke tint krijgt.

Offerte aanvragen

  • Vrijblijvende offerte
  • Deskundig advies
  • Vele mogelijkheden

Bel 0499-323749 voor direct contact

Nu aanvragen

Heeft u vragen?

  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
  • Snel antwoord

Stel uw vraag en wij nemen snel contact met u op!

Stel uw vraag