0499-323749 info@cattenstart.nl

Glas-in-lood restauratie

Specialist in restaureren

De Kempen is specialist in het restaureren van glas in lood. Zo maken wij het mogelijk dat al uw bestaande glas in lood ramen weer jarenlang meegaan. Restaureren gebeurt altijd bij ons in het atelier. Dit is nodig omdat we bij een uitvoerige restauratie uw glas in lood helemaal uit elkaar halen. Dit is onmogelijk op locatie te doen, omdat het veel ruimte en tijd in beslag neemt. Door het in ons eigen atelier te restaureren gaan wij uw gehele glas in lood raam optimaal bekijken, evalueren en restaureren.

Ambachtelijk glas-in-lood restaureren

Restauratie begint altijd met het documenteren van het raam. We leggen de huidige maten en het ontwerp vast en zorgen dat alle ruitjes weer op dezelfde plek terugkomen. Daarna beginnen we aan demonteren van het raam. Voorzichtig leggen wij de loodlijsten weer open, waarna we de ruitjes uit het raam verwijderen. Na het schoonmaken of eventueel vervangen van een ruitje, plaatsen wij deze weer terug in geheel nieuwe loodlijsten. Lood verouderd en hierdoor kan het gaan scheuren en/of afbrokkelen. Daarom is het noodzakelijk de loodlijsten te vervangen. Het lood in een glas in loodraam gaat gewoonlijk ongeveer zeventig jaar mee. Als u merkt dat het glas in uw loodraam scheuren vertoont, of begint door te hangen, is restauratie noodzakelijk.

Het bijwonen van de restauratie is bij ons gewoon mogelijk. U kunt altijd binnenlopen in ons eigen atelier, waar wij u de voortgang van de restauratie graag laten zien. Wij gaan u uitleggen waar we staan met de restauratie en eventueel wat we zijn tegengekomen.

Vele restauratie mogelijkheden

Het toevoegen van nieuwe wensen bij een restauratie is mogelijk. Zo kunnen we van een los raam een raamhanger maken, of een bestaand raam alsnog tussen isolatieglas plaatsen. Wij gaan met u alle voor- en nadelen bespreken die bij een mogelijke verandering komen kijken. Informeer nu vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Offerte aanvragen

  • Vrijblijvende offerte
  • Deskundig advies
  • Vele mogelijkheden

Bel 0499-323749 voor direct contact

Heeft u vragen

  • Jarenlange ervaring
  • Deskundig advies
  • Snel antwoord

Stel uw vraag en wij nemen snel contact met u op!